ANKARA / SİNCAN - Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu

Mrt

2B Sınıfı öğrencileri OUR STEM JOURNEY projesi etkinlikleri kapsamında bir depremde evlerin yıkılabilmesi sorununu ele alarak bu soruna çözüm ürettiler.Mind Meister web 2.0 aracını kullanarak dikiş ürettiler ve daha sonra grup çalışması yaparak depreme dayanıklı evler tasarladılar.

Şbt

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI.TÜM ÖĞRETMEN,ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN.

OKUL GİRİŞ ÇIKIŞ SAATLERİNDE DEĞİŞİKLİK OLMUŞTUR.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda yapılan  “HİKÂYE VE DENEME YAZMA”  yarışmasına öğrencilerimiz yoğun bir katılım sağladılar. Öğrencilerimizin yapmış olduğu birbirinden güzel eserlerden dolayı teşekkür ederiz.Yarışmada

Dilimiz Zenginlikleri Projesi kapsamında İlkokul, Ortaokul ve Liseler Arası yapılan ‘’Hikaye ve Deneme Yazma’’ yarışmasında Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulunda finale kalan;

1-2.Sınıf Öğrencisi Zeynep Sare GÜNEY

2-3.Sınıf Öğrencisi Begüm MURATOĞLU

3-4.Sınıf Öğrencisi Zeki Furkan KARAASLAN

adlı öğrenciler arasından 4.sınıf öğrencisi Zeki Furkan KARAASLAN okul birincisi seçilmiştir.

Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi emeklerinden ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Ock

2B sınıfı 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı eTwinning projesine başladı.Sınıf öğretmeni Tülin Azazi Altınkaya başkanlığında Our Stem Journey Projesi'nin veli bilgilendirme toplantısı yapıldı.Yapılacak projeler ile ilgili bilgiler verildi.Veli izin belgeleri imzalandı.

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Okulumuzdada proje kapsamında faaliyetler yapılmaktadır.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin  kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yılında saygıyla andık.

Kas

Karayolları Trafik Güvenliği ve Yol Güvenliği Derneği tarafından hazırlanan ''Trafikte Çocukların Güvenliği Eğitim Ulusal Projesi'' kapsamında okulumuz 2. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik 01.11.2023 tarihinde trafik eğitimi verilmiştir.

Ekm

Okul gazetemizin Cumhuriyet ve Çocuk  sayısı yayınlandı. Yayın ekibimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Gazetemiz okul panosunda ve haber içeriğinde dijital olarak paylaşılmıştır.

Ekm

Cumhuriyet'in 100. Yılı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda öğrenci ve velilerin katılımı ile coşkuyla kutlandı. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederiz.

Ekm

"Her sınıfın yetim kardeşi var" projesi, tüm sınıfların katılımıyla ülkemiz ve dünyanın farklı bölgelerinden 10 yetime eğitim öğretim desteği sağlayacak.

Ekm

Okulumuzda planlanan olası depreme karşı tatbikat yaptık. Siren sesiyle başlayan tatbikat, sınıflarımızda önce çök-kapan ve II.Siren sesi ile  öğrencilerin tahliyesiyle son buldu. Toplam tahliyenin 2 dk. 12 saniye süren tatbikatta herhangi bir sorun yaşanmadan planlama doğrultusunda başarıyla tamamlandı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Okulumuzda Her Sınıfın Yetim Kardeşi Var projesi kapsamında İyilikte Yarışan Sınıflar tanıtımı yapıldı. Bu güzel projeyi çocuklarımıza tanıtan İHH Yardım Vakfına teşekkür ederiz.

Eyl

15 Temmuz 2016 gecesinde, tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede  canlarını feda eden şehitlerimizi anmak, hatırlatmak ve unutturmamak hepimizin en önemli sorumluluklarından olmalıdır. İşte bu sorumluluk bilinciyle, okuluzda "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programı düzenlendi.

Programı okulumuzda öğretmenlerimiz Sema KAYAOĞLU ve Nilgün Bozkurt KAHYAOĞLU hazırladı.  Program kapsamında öğretmenimiz Nilgün Bozkurt KAHYAOĞLU konuşma yaptı.Öğrencilerimiz şiirler okudu.

Eyl

OKULUMUZ 2.SINIF ZÜMRELERİNİN HAZIRLADIĞI ''İLKÖĞRETİM HAFTASI'' OKULUMUZDA COŞKUYLA KUTLANDI. AÇILIŞ KONUŞMASINI OKUL MÜDÜRÜMÜZ NUMAN GÖKMEN'İN YAPTIĞI İLKÖĞRETİM HAFTASI OKUNAN ŞİİRLER VE GÖSTERİLERİN ARDINDAN SONA ERDİ.KATILIM SAĞLAYAN ÖĞRENCİLERİMİZE VE PROGRAMI HAZIRLAYAN 2.SINIF ZÜMRELERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Haz

OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİ KARNE DAĞITIM İŞLEMİNDEN SONRA GÖLBAŞI'NA KAHVALTIYA GİTTİ. KAHVALTIDA SONRA MOGON GÖLÜ'NDE TEKNE TURU KATILDILAR.